legolcsobb energiaAhogy azt tudni lehetett, az áramárakkal kapcsolatban a 23 európai főváros közül áprilisban a nyilvánosságra hozott árak szerint a 3.-ak voltunk. A vásárló erőhöz képest pedig a hetedik legdrágábbak, viszont gázárakban körülbelül a 22 főváros közül a második legolcsóbbak vagyunk, a vásárló erőhöz képest pedig a negyedikek. A családi jövedelmen belül 20 megnézett főváros volt és ott a 7. legdrágábbnak számítunk. Az eredeti anyagot visszatekintve azt kell mondani, hogy a beszámolókban tárgyi hiba történhetett. A magyar kormánynak az egyik célkitűzése természetesen az, hogy Európában nálunk lehessen kapni a legolcsóbb energiát, ami egy szép cél.


A tavalyi statisztikák szerint javulhat a helyzetünk, de semmiképpen nem esik vissza, ez egy jó jel, hiszen olyan irányba halad az egész dolog, amiből pozitív dolgok sülhetnek ki, ezért nem kell aggódni, ha mondjuk, nem vagyunk teljesen képben az energiaárak állapotával kapcsolatban, hiszen könnyen utána lehet nézni az információknak. A kormány kihangsúlyozta, hogy Európában a legalacsonyabb lakossági energia árakat szeretnék elérni.

Mindenképpen ki fog derülni, hogy milyen irányba tolódik el ez az egész dolog és mindenképpen megéri majd követni az eseményeket, hogy kiderüljön, hogyan alakulnak majd az energiaárak és a helyezésünk az EU-ban ezen a téren. Az ki lett hangsúlyozva, hogy mindenképpen tenni kell a kormánynak érte, tehát nem egyről a kettőre fog menni, mert vannak még olyan törvények, amiket be kell hozni ahhoz, hogy megvalósulhasson a kormány célkitűzése, hogy nálunk lehessen a legolcsóbb az energiaára Európában.