Hírportálunkon naprakész hírekkel szolgálunk minden érdeklődőnek. Nézzen be hozzánk, ha informálódni szeretne a világ eseményeiről, vagy, ha csak kikapcsolódni szeretne a fárasztó hétköznapokon. Miért válasszon minket? Manapság rengeteg lehetősége van az embernek válogatni a különböző hírportálok között, ezt mi tudjuk jól és pont ezért szeretnénk valami egyedit alkotni. A sok sablon oldal közül az Aktualitások kitűnik mind az átláthatóságában, mind a kezelhetőségében és sokkal inkább abban, hogy mi csak és kizárólag a lényegről számolunk be. Nincs bulvár, nincsenek megtévesztő nyereményjátékok és egyéb olyan hírek, melyeket olvasva az embernek elmegy a kedve a gép előtt ülni. Mi függetlenül a kész tényekről számolunk be objektíven.


Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ április elejétől átveszi a kórházak teljes adóságát – mondta Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár hétfőn Budapesten.


Lassan megkezdődik az idei nyaralási szezon is, és az utazni készülők már terveznek. Érdekes adat a statisztikák alapján, hogy a családok nagy része nem kalkulál az utasbiztosítással, gondolván, hogy ez egy felesleges plusz költség. Csak minden harmadik magyar köt nyaraláskor utasbiztosítást. Pedig akár hazai, akár külföldi útra indulunk, a biztosítás csak elenyésző része az utazás teljes költségének, azonban ezzel a nem túl nagy összeggel „megvehetnénk” a biztonságunkat. A közelmúltban történt tragédiák pedig arra kellene ösztönözzék az útnak indulókat, hogy legalább egy minimális alapdíjon kössenek akár az egész családra biztosítást. Főleg aki kisgyermekkel megy nyaralni, annak érdemes átgondolnia, hiszen a 18 év alatti gyermekek tekintetében a balesetek száma jóval meghaladja az átlag felét, azonban a kifizetett károk összege jócskán az átlagkár fele alatt van.


A nemrég még csak szóbeszédként hallható Nemzeti Italbolt gondolata révbe ért, ugyanis elkezdődtek a megvalósításról szóló egyeztetések a piacok szereplőivel. Ugyan úgy fogják kialakítani a rendszert, mint a most meglévő trafikoknál, azaz törvényi szinten rögzítik az alkoholos italok árulásának szabályait.

nincs lakasbiztositasAz elmúlt évben tovább apadt a biztosítási piac lakásbiztosítási ágazatának bevétele, ami azt jelenti, hogy 2012-höz viszonyítva még további 22 ezer lakóingatlannal kevesebbre van élő lakásbiztosítási szerződés kötve. Annak ellenére, hogy a tavalyi visszaesés az azt megelőzőnél jóval kisebb volt, mégis igen csak figyelemfelkeltő tényező, hogy egyre többen vannak, akik nem akarják, vagy inkább nem tudják ezt a szolgáltatást rendszeresen, folyamatosan igénybe venni.

devizahitelMindenki tudja, hogy a devizahitel nagyon sokak vállán ott ragadt és egy olyan terhet képvisel sajnos, amit elég nehéz kiküszöbölnie a szenvedő alanynak.

Ezt tudta a kormány is és elkezdett olyan intézkedéseken és törvényeken dolgozni melyek egyaránt segítenek a devizahitel csapdába esett embereken. Ahogy azt sejteni lehetett megérkezett az első olyan kormányjavaslat, amit be is terjesztettek és el is fogadta a kúria.

Minden jellegű devizahitelesre fog vonatkozni a törvény, azaz azok is számíthatnak visszatérítésre, akik szabad vagy kötött felhasználású hitelt vettek fel. Nem kell aggódnia azoknak sem, akik ingatlanra vettek fel hitelt vagy esetleg másra. A devizahitelektől szenvedő ügyfelek az árfolyamrést fogják visszakapni, ami tisztességtelen volt.