nincs lakasbiztositasAz elmúlt évben tovább apadt a biztosítási piac lakásbiztosítási ágazatának bevétele, ami azt jelenti, hogy 2012-höz viszonyítva még további 22 ezer lakóingatlannal kevesebbre van élő lakásbiztosítási szerződés kötve. Annak ellenére, hogy a tavalyi visszaesés az azt megelőzőnél jóval kisebb volt, mégis igen csak figyelemfelkeltő tényező, hogy egyre többen vannak, akik nem akarják, vagy inkább nem tudják ezt a szolgáltatást rendszeresen, folyamatosan igénybe venni.


Amennyiben Önnek még nincs lakásbiztosítási szerződése, mindenképp lépjen be erre az oldalra rendszeres időközönként, ahol mindent megtudhat arról, hogyan juthat hozzá egy nem túl költséges, mégis remek csomaghoz. Azoknak, akik még biztosítás nélküli lakásban élnek, kiváló megoldást jelenthet az úgynevezett önrészes módozat, melyek alacsony önrészt választva, igen kedvező áron érhetők el. Azonban ezek a csomagok is elegendő fedezetet biztosítanak például az olyan helyzetekre, amikor egy csőtörés miatt kell nagyobb munkát végeztetni, netán a felső lakó eláztatja a lakást, vagy alapvető elemi károk miatt következik be a lakásban rongálódás.

Az önrészes változatok azért is jelenthet megfelelő megoldást a tulajdonosok számára, mert ezzel nem csak a kisebb mértékű károk térülnek meg, hanem a komolyabb, sokkal nagyobb összegűek is. A szolgáltatás lényege, hogy majdnem úgy, mint a cascónál, az ügyfél az önrészes konstrukcióban az alacsonyabb értékkel bíró károk megfizetését átvállalja, mint esetleg az üvegkárok, a nagy volumenű káreseményekkor azonban számíthat a biztosító általi kárrendezésre. A csomagot a kisebb jövedelemmel rendelkezők is el tudják érni, plusz ami még ezen felül elmondható ebben az esetben, hogy a tapasztalatok alapján az önrészes módozattal rendelkező ügyfelek sokkal jobban odafigyelnek arra, hogy a kisebb  károkat lehetőség szerint megelőzzék.

A legnagyobb mértékben azoknak a figyelmét kell felhívni a lakásbiztosítás szükségességére, akik meteorológiailag különösen veszélyeztetett területen élnek, vagy akik olyan helyen laknak, ahol nagy esélye van egy árvíznek, belvíznek. Érdekes tény, hogy épp ezeken a helyeken csökkentek tovább legnagyobb számban a szerződések, pedig nagy kockázatot vállalnak azok, akiknek nincs lakásbiztosításuk.

Híranyag: www.biztoshely.hu