buntetes vegrehajtasi dolgozok bereA távirányítós kulccsal végezhető gépkocsi bezárása önmagában rizikót jelenthet. Ugyanis az autó tulajdonosa egyértelműen azt gondolja a villanás és a hanghatás után, hogy bezárta az autót, de a jól képzett tolvajok blokkolni tudják a jelet, azaz a rádió frekvenciás jelet ami miatt nyitva maradhat a gépjármű. Ezt követően nagyon gyorsan el tudják lopni az autóban maradt értékeket. Ráadásul sokszor baj, hogy csak később veszik észre az eltűnt tárgyakat a tulajdonosok.


Azt tudni kell, hogy a prémium kategóriás autókra mennek rá legtöbbször a tolvajok, így ezen autók tulajdonosainak nagyon oda kell figyelni, épp erre az új lopási technikára figyelmeztet a BRFK. Ezeket a lopási módszereket az autóra szerelt biztonsági berendezésekkel ki lehet kerülni, hogy ha elég ügyesek vagyunk. Mindenképpen érdemes valamilyen biztonsági rendszert felpakolni a járműre, mert akár az autót, akár a benne maradt értékes dolgainkat védeni tudjuk így.

Ennek fényében mindenképpen érdeklődjünk utána, hogy hogyan lehet a legjobban elhárítani ezeket lopásokat, bűncselekményeket, hiszen, hogy a megelőzzük a problémát, akkor sok mindentől megkíméljük magunkat idegileg és anyagilag egyformán.